top of page

"Je bent een intelligent en ervaren therapeut én jouw persoonlijkheid én manier van werken is wat ik nu nodig heb, zo voelt het."

Workshop: Sprookjes en het onbewuste

Sprookjes zijn al eeuwenlang een intrigerend onderdeel van onze menselijke geschiedenis. Ze nemen ons mee in spannende verhalen over prinsessen, kikkers en tovenaars: een prinses die wordt wakker gekust door een prins; een kikker die door een kus verandert in een prins; de dappere ridder die een vuurspuwende draak moet verslaan om de hand van een jonkvrouwe te winnen.

Sprookjes vertellen niet alleen boeiende verhalen, ze weerspiegelen ook onze onbewuste gedachten en gevoelens. Net als dromen kunnen sprookjes ons waardevolle inzichten geven over onszelf, onze samenleving en cultuur. Ze vervullen onze emotionele behoeften en verklaren het onverklaarbare.  De beroemde Weense psychiater Freud noemde dromen de koninklijke weg naar het onbewuste, en hetzelfde geldt voor sprookjes.

Op aanvraag verzorg ik een workshop 'Sprookjes en het onbewuste'. Daarin onderzoeken we de betekenis achter jouw favoriete sprookje. Wat trekt je zo aan in dit verhaal? En welke inzichten onthult dat over jouw innerlijke wereld? 

Deze intieme workshop is een ideale manier om in contact te komen met diepere lagen in jezelf. Je kunt hem samen met vrienden of vriendinnen bijwonen, of bijvoorbeeld met je partner. 

Voor meer informatie en om je in te schrijven: paul@lensink.org

bottom of page