top of page

Therapie

 

Geen woorden maar beelden. Wat in je onderbewustzijn zit, komt naar buiten in beeld, bijvoorbeeld in je dromen. In de analytische therapie onderzoeken we welke beelden en symbolen je onbewuste laat zien bij je gevoelens van onlust, angst, je depressies of fobieën. Of algemener: je gevoelde ongenoegen met het leven. En we zoeken naar beelden en symbolen  die beter bij je passen.

Waar komen je angsten vandaan? Welke beelden roepen ze op? In de analytische therapie zoek ik met jou naar de oorzaak hiervan. Of naar de reden voor je boosheid; je moeite met autoriteit. waar komt je voorkeur voor 'verkeerde' personen vandaan? Waarom kun je niet trouw blijven aan je partner?

Ook de grote levensvragen komen aan bod: 'wie ben je?' 'Wat wil je in het leven'? 'Hoe ben je verbonden met de wereld en met de mensheid?'

We analyseren oude, onbewuste patronen die je gedrag aansturen. We onderzoeken waar ze vandaan komen en hoe we ze kunnen veranderen. En we kijken naar je persoonlijke geschiedenis, naar de invloed van je familie en van de samenleving. Het doel is het gevoel en het denken beter op elkaar af te stemmen. Het onbewuste en bewuste werken, in het ideale geval, goed samen. Als dat niet zo is, neemt het onbewuste het over. En dat geeft gevoelens van onbehagen, depressie en boosheid.

Bewustwording vraagt tijd. Verwerking vraagt tijd. Daarom nemen we er de tijd voor. Therapie bestaat uit zoveel sessies als nodig is. 

Ik gebruik verschillende (Jungiaanse) interventies: droomanalyse, actieve imaginatie, hypnose/tempelslaap, Voice dialogue, archetypische tekeningen, systemisch werk/opstellingen.

Reflection_edited.png
bottom of page