top of page

"Dank voor je aandacht, zorgvuldigheid, humor, strengheid, geduld, kennis, ervaring, openheid en vertrouwen."

Therapie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Tijdens analytische therapie onderzoeken we de beelden en symbolen die jouw onderbewustzijn naar boven brengt; bijvoorbeeld als je droomt. Juist in periodes dat je onrustig, angstig of depressief bent of last hebt van fobieën. 

Die beelden gebruiken we om de oorzaak van je klachten te vinden. Waar komen jouw angsten vandaan? We kijken naar de redenen achter jouw boosheid, jouw moeite met autoriteit en je voorkeur voor 'verkeerde' personen. Waarom heb je moeite om trouw te blijven aan je partner?

 

We behandelen ook grote levensvragen, zoals "Wie ben ik?", "Wat wil ik in het leven?" en "Hoe ben ik verbonden met de wereld en de mensheid?"

 

We analyseren oude, onbewuste patronen die jouw gedrag bepalen. Hoe kunnen we ze  veranderen?

We kijken naar jouw persoonlijke geschiedenis, de invloed van jouw familie en van de samenleving.

 

Het doel is om jouw gevoel en jouw denken beter op elkaar af te stemmen. In een ideale situatie werken het bewuste en onbewuste samen. Als dat niet het geval is, neemt het onbewuste het over. Dit kan gevoelens van onbehagen, depressie en boosheid veroorzaken.

Bewustwording vraagt tijd. Verwerking vraagt tijd. Daarom nemen we de tijd voor therapie: zoveel sessies als nodig is.

Ik maak gebruik van verschillende (Jungiaanse) interventies, zoals droomanalyse, actieve imaginatie, hypnose/tempelslaap, Voice Dialogue, archetypische tekeningen en systemisch werk/opstellingen.

Reflection_edited.png
bottom of page